vineri, 8 ianuarie 2010

Foto tutorial: Expunerea in fotografia digitala

Articolul complet il gasesti aici
M-am gandit sa fac un mic ghid al incepatorului pentru cei care detin un aparat Digital SLR. Aceste informatii le-am dobandit si eu de la altii si imi face placere sa pot sa ajut mai departe. Desigur informatiile prezentate de mine sunt cateva din cele care stau la baza acestui subiect. Cei care vor sa completeze cu informatii o pot face lasand comentarii.

1. Setari ISO forografia digitala


Setarea ISO nu este doar o setare de bază, ci poate fi utilizată şi ca un instrument creativ. Un ISO ridicat va permite un o diafragma mai mica (f-22)

De obicei, fotografii utilizează cea mai scăzută setare ISO pentru o calitate maximă, mărind setarea pe măsură ce condiţiile se întunecă. Însă, graţie procesării imaginilor de înaltă calitate şi senzorilor extrem de sensibili din pre

zent.

Voi ilustra acest lucru mai jos cu două fotografii, cea din stânga este facuta la 100 ISO, iar cea din dreapta cu ISO 3200

















2.Folosirea aperturii (profunzimea de câmp)in fotografia digitala

Înainte de a începe cu explicaţiile lasă-mă să spun asta. Daca stapanesti diafragma inseamna ca detii un control real si creativ asupra aparatului de fotografiat. În opinia mea – diafragma creaza magie in fotografie şi vom vedea mai jos cum poate schimba profunzimea de câmp o fotografie.

Adâncimea de câmp (DOF) este unul din principalul tau mod de lucru, acesta va fi în centrul atenţiei atunci cand vei face fotografii. Adâncime mare de câmp înseamnă că cea mai mare parte imaginea dumneavoastră va fi în centrul atenţiei, indiferent dacă e aproape de camera foto sau departe (cum ar fi imaginea de mai jos, atât în cazul în car e prim-plan şi de fundal sunt în mare măsură în centrul atenţiei – luat cu o deschidere de f/22) .
















3. Timpul de expunere in fotografia digitala

Ce este Shutter Speed? Viteza de fotografiere este “durata de timp în care senzorul de imagine este expus la scena pe care încercaţi să o capturati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu